Follow us on

Covent Garden

Brussels
Belgium
Copyright Art and Build Architect
Copyright Art and Build Architect
Copyright Art and Build Architect
Copyright Art and Build Architect
Copyright Art and Build Architect
Copyright Art and Build Architect
Copyright Art and Build Architect

This office complex occupies a site in a transitional zone between the architectural scale of the original major boulevards and the very different dimensions of Brussels’ North District with its modern, glass high-rise buildings. The result has been to create a “dialogue” between two buildings, one high and one low, each forming a distinct entity, linked by a covered garden. This space is also the entrance to the office complex, where one side opens onto the Place Rogier, the other to the Jardin Botanique, creating the perception of a much larger area. By the application of elliptical volumes adapted to the terrain the architects succeeded in overcoming the challenges posed by an apparently enclosed site, not very conducive to the location of an emblematic building. Covent Garden is the first office building that includes a water purification plant that recycles into the sanitary system.
in partnership with Montois Partners Architects

Related projects :

With the support of Bruxelles invest & export

Bruxelles Invest Export