Headquarters

New Headquarters of the European Patent Office

Art & Build’s proposal for the international competition for the design and build of the new headquarters of the European Patent Office in Rijkswijk, The Hague.
Art & Build was shortlisted in Augustus 2012 with architects Henning Larsen (DK) and Jean Nouvel (FR) for the second round of this prestigious competition.
In partnership with Cordeel (NL), CFE (BE) and Group A (NL)

Related Project:

Cristal office complex

Gennevilliers
France

Designed by ART & BUILD Architect and developed by AG Real Estate, Cristal Campus is located within the Carré 92 business park, designed and developed by the same team. Strategically located next to a RER station as well as the highway A86, Cristal Campus was handed over on August 1st to THALES and now houses THALES Communication & Security’s headquarters. The ensemble provides close to 90,000 square meters of office space nestled within a vast landscaped park.

Related Project:

European Food Safety Authority - New HQ

Parma
Italy

The building stands on a site made available by the Parma City Council, a triangle delimited by access roads, an inner ring-road and railway lines. The architecture directly addresses these contextual elements, evoking an imposing institutional building whose three facades are monumental in scale and announce a powerful new presence within Parma's urban landscape.
in partnership with STUDIO VALLE PROGETTAZIONI (IT)

Related Project:

New BNP Paribas Fortis Headquarters

Brussels
Belgium

The Art & Build’s proposal for the international competition for the design of the new Brussels’s headquarters of BNP Paribas – Fortis is a sustainable and contextualized building that set a new step stone in the development of the city centre.
Located on the historical headquarters site between the upper town (Royal palace and park) and the lower town (Grand-Place and city centre), the brief asked for 4500 workplaces and around 100.000 m² BGA.

Related Project:

New headquarters of the Mutuelle des Motards

Montpellier
France

The design of the new headquarters facilities for the Mutuelle des Motards insurance group is informed principally by a unique location on the floodplain between Montpellier and the Mediterranean sea. A raised courtyard and planted patios bring nature to the heart of the buildings, which are clustered around the multi-functional reception area and business centre. Three raised volumes house some 8 662 sqm of easily divisible offices spaces, all interconnected by raised catwalks which provide bioclimatic protection of the courtyard.

Related Project:

Council of Europe - Agora Building

Strasbourg
France

In this case the clear identification of the occupant enabled the architects to draw on the image and prestige of the institution, at the same time providing optimal, day-to-day functionality. Six building sections were erected under the large iconic roofline, with the atria and gardens between them. Designed to be a living and communication space as well as a place of work, the structure includes offices, conference rooms, cafeteria, bar, print room, archive space and a crèche.

Related Project: