New headquarters of the Mutuelle des Motards

Montpellier
France

The design of the new headquarters facilities for the Mutuelle des Motards insurance group is informed principally by a unique location on the floodplain between Montpellier and the Mediterranean sea. A raised courtyard and planted patios bring nature to the heart of the buildings, which are clustered around the multi-functional reception area and business centre. Three raised volumes house some 8 662 sqm of easily divisible offices spaces, all interconnected by raised catwalks which provide bioclimatic protection of the courtyard. Inspired by the ever-present horizon, the architects evoke a sense of eternal movement and sublimation of matter through horizontal bands on the facade, with building volumes suspended over a transparent, podium base, rendering the architecture weightless. The company’s corporate strategy seeks to bring employees closer together and to stimulate human exchange.

Related projects :