Council of Europe - Agora Building

Strasbourg
France

In this case the clear identification of the occupant enabled the architects to draw on the image and prestige of the institution, at the same time providing optimal, day-to-day functionality. Six building sections were erected under the large iconic roofline, with the atria and gardens between them. Designed to be a living and communication space as well as a place of work, the structure includes offices, conference rooms, cafeteria, bar, print room, archive space and a crèche. The objectives of high environmental quality, energy efficiency, natural ventilation and so forth are tied to the overall image of the building, designed to strengthen the sense of belonging to the Council of Europe among its users.

in partnership with DENU & PARADON (Strasbourg)

PDF file:
nbgen.pdf6.12 MB
Related projects :