Masterplanning

Pierres Vives District

The project involves developing a site belonging to the Hérault Regional Council with the aim of creating a new district where sport, culture and history will be the dominant themes. The central pole of attraction will be provided by the "Pierres Vives" building, a specialist media library to be designed by the architect Zaha Hadid. The aim is to permit this development to become an inherent part of the urban landscape, used regularly by people living in the local neighbourhoods as well as throughout the town and surrounding areas.

Related Project:

Sentiers de l'Europe

Brussels
Belgium

Remodeling of Public Space in the European District of Brussels / Région Bruxelles Capitale

The prime concern of this assignment is twofold :
- Create a coherent and safe environnement for the pedestrians focused on the surroundings of Parc Leopold
- Design a proper identity for the European district while expressing dignity and humanity and avoiding the creation of a bureaucratic ghetto

The main objectives can be summarized as follows :
- Create a new link between the Berlaymont Building and Parc Leopold

Related Project:

Grand Place Ath - Urban Centre Refurbishment

Brussels
Belgium

Change everything, but without changing too much. The renovation of the main square in this small town had to be compatible with the ongoing activities such as car parking, street market, and day-to-day lives of the populace. The square was resurfaced, new street furniture erected and, most important, equipped with atmospheric lighting to change the town’s image of itself.

Related Project:

Waterwalk

Brussels
Belgium

Waterwalk is a 30 hectare sustainable urban regeneration project, part of Brussel’s wider strategy to integrate its main urban components. The project aims to recompose the urban fabric in zones where outward logistical shifts will release city centre brown field sites, enabling urban and social development, and reducing vehicle linked pollution and other nuisances linked to traffic.

Related Project: