Office and Industry

Silva Office Building

Bordeaux
France

The city of Bordeaux’s ambition is to build the new reference in tall wood construction, and Art&Build’s project proposes a benchmark composition of over 80 percent wood in the design. From locally made CLT floors to glulam structural bracing, the tower breathes innovation and added comfort for residents.
Competition won in 2016

Team Art & Build / Studio Bellecour

Related Project:
PDF Booklet

Opalia - Porte d'Ivry office building

Paris
France

Set to open in late 2016 in Paris, Opalia will be the tallest and largest wooden building in France. Featuring CLT floors and an innovative south-facing double skin set on a wooden frame, the building comprises 8 levels above ground and 2 below.
Project status: on site

" L’opération Immeuble de bureaux ZAC Bédier Est est certifiée NF HQE Bâtiments Tertiaires phase Programmation par Certivéa, organisme accrédité COFRAC "

images : Copyright Paul Kozlowski

Related Project:

Belliard 40 - European District

Brussels
Belgium

Located at the intersection of the rue Bélliard and the rue Science, the design intelligently interprets “setback” guidelines, with planning permission submitted in June 2011. The inclusion of a generous piazza on the road side of the ground floor enables a convivial entrance gesture at the heart of the rue Bélliard. From the first preliminary sketches, the designers chose to shift the main building’s volume from the corner upwards toward the centre of the structure, giving rise to a five storey atrium.

Related Project:

Cristal office complex

Gennevilliers
France

Designed by ART & BUILD Architect and developed by AG Real Estate, Cristal Campus is located within the Carré 92 business park, designed and developed by the same team. Strategically located next to a RER station as well as the highway A86, Cristal Campus was handed over on August 1st to THALES and now houses THALES Communication & Security’s headquarters. The ensemble provides close to 90,000 square meters of office space nestled within a vast landscaped park.

Related Project:

Covent Garden

Brussels
Belgium

This office complex occupies a site in a transitional zone between the architectural scale of the original major boulevards and the very different dimensions of Brussels’ North District with its modern, glass high-rise buildings. The result has been to create a “dialogue” between two buildings, one high and one low, each forming a distinct entity, linked by a covered garden. This space is also the entrance to the office complex, where one side opens onto the Place Rogier, the other to the Jardin Botanique, creating the perception of a much larger area.

Related Project:

Groupe Chèque Déjeuner HQ

Gennevilliers
France

For their new headquarters, “Groupe Chèque Déjeuner” chose to house all of their various activities in one building, conceived as a series of volumes raised on “pilotis” or columns, all grouped around a vast atrium. The 5-level central body of the project is surrounded by several 3-story wings echoing the smaller buildings already completed in the surrounding business park and designed by the same tea.

Related Project: