Retail and Leisure

Aspria Health Centre

Brussels
Belgium

After four decades of use, this building in the Brussels Léopold district required extensive renovation. With underground parking on six levels, a three-storey pedestal and 14 floors of office space, it offered excellent functionality but all the interior fittings had aged and worn. These were all redesigned with the greatest care. Public areas, in particular the sports and fitness centre in the pedestal, were given new finishings, the effect of new materials and lighting totally rejuvenating the building.

Related Project:

Casino of Pougues-Les Eaux

Pougues-Les-Eaux
France

Located along the N7, in the Park that houses the small thermal spa of Pougues-Les-Eaux, the new casino, planetarium, general-purpose room and bar-restaurant project comes across as a kind of contemporary "Folly". The latter, as does an entrance into the town, runs alongside those of the thermal establishment.

Car park landscaping and the use of natural wood, ventilation and climate control are added to energy recycling and wastewater and rainwater management to make this new building a shining example of the HQE approach.

Related Project: